Cuma, Aralık 04, 2015

ZENCEFİLLİ VE TARÇINLI KURABİYE




Güzel bir gün...
Zencefil ve tarçın bu soğuk kış gününe uyacak en enerjik baharatlar... Haydi mutfağa..
Zencefilli ve tarçınlı kurabiye
Malzemeler
150 gr tereyağı (oda ısısında)
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yarım su bardağı esmer şeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağının yarısı kadar pekmez
2 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanması
Oda ısısında yumuşamış olan tereyağı ve şekeri iyice karıştırın. Şeker eridikten sonra içine pekmez ve yumurtayı da ekleyerek çırpmaya başlayın. Başka bir kapta kabartma tozu, tuz, zencefil ve tarçını harmanlayın ve sıvı karışıma ilave edin. İyice karıştırın. Son olarak elemiş olduğunuz unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyin. Yoğurma işleminiz bittikten sonra hamuru buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Dinlenen hamurunuzu yarım santim kalınlığında açın. İstediğiniz şekillerde keserek daha önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Pembeleşen kurabiyeleri fırından alın.
Kurabiye ılınınca kahve veya çay ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: