Salı, Ağustos 20, 2013

Çilek Marmelatlı Kurabiye






Herkese merhaba;

Bugün şirin kalıplarla marmelatlı kurabiye yaptık…
Hem lezzeti hem görüntüsü çok hoşunuza gidecek:))))

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3+1/2 su bardağı un
Marmelat veya reçel


Hazırlanması

Tereyağını hamur yoğurma kabına koyun.Elinizle oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına getirin.

Marmelat ve un haricindeki tüm malzemeyi aynı kaba koyarak iyice yoğurun.

Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.

Yoğurduğunuz hamuru hafif unlayarak merdane ile ince bir şekilde açın . Daha sonra kurabiye kalıplarıyla kesin. Bazılarını daha küçük kurabiye kalıplarıyla keserek ortası boş şekilller elde edin.

Tüm kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6-7 dakika pişirin. Soğuduktan sonra düz olan kurabiyeye az miktarda marmelat veya reçel sürün. Ortası delik olanı üzerine kapatın.

Üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. 

Afiyet olsun.
Yorum Gönder