Pazar, Ağustos 18, 2013

Haydi Gelin Güzel bir Kek Pişirelim:)))



Herkese iyi haftalar...:)

İyi bir kek pişirmenin ufak ipuçları var!
Aslında kulak aşinalığınız olan küçük ipuçları bunlar.Kek yaparken bunlara uyarsanız kekiniz bir ustanınki kadar güzel olabilir!

Kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Yani yumurtanız buzdolabındaysa kekinizi yapmadan 1-2 saat önce yumurtalarınızı buzdolabından çıkarın. Katı yağ kullanacaksanız kesinlikle yağı eritmeyin, oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin.
Un, kabartma tozu,tarçın,vanilya,kakao gibi kuru malzemeleri birlikte eleyin. Böylece tüm kuru malzemelerin birbirine karışmasını sağlarsınız.
Malzemelerin ekleniş sırası önemlidir. Çünkü bazı malzemelerin öncelikle birbiriyle harmanlanması gerekir. Mesela yumurta ve şeker…Yumurta ve şeker demişken..Bu iki malzemeyi çırparken krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ayrıca mikser kullanıyorsanız once düşük sonra yüksek ayarda köpürene kadar çırparsanız kekiniz o kadar iyi kabarır.

Sevgiler

Hiç yorum yok: