Herkese iyi haftalar...:)
İyi bir kek pişirmenin ufak ipuçları var!
Aslında kulak aşinalığınız olan küçük ipuçları
bunlar.Kek yaparken bunlara uyarsanız kekiniz bir ustanınki kadar güzel
olabilir!
Kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında
olmalı. Yani yumurtanız buzdolabındaysa kekinizi yapmadan 1-2 saat önce
yumurtalarınızı buzdolabından çıkarın. Katı yağ kullanacaksanız kesinlikle yağı
eritmeyin, oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin.
Un, kabartma tozu,tarçın,vanilya,kakao gibi kuru
malzemeleri birlikte eleyin. Böylece tüm kuru malzemelerin birbirine
karışmasını sağlarsınız.
Malzemelerin ekleniş sırası önemlidir. Çünkü bazı
malzemelerin öncelikle birbiriyle harmanlanması gerekir. Mesela yumurta ve
şeker…Yumurta ve şeker demişken..Bu iki malzemeyi çırparken krema kıvamına gelene
kadar çırpın. Ayrıca mikser kullanıyorsanız once düşük sonra yüksek ayarda
köpürene kadar çırparsanız kekiniz o kadar iyi kabarır.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder