Merhaba;
Yaz
mevsiminin yavaş yavaş sonuna geldiğimiz bugünlerde bazı meyveleri çok fazla
tüketemediğimizi ve biz tüketmeden zamanının gelip geçtiğini görüyoruz. VİŞNE…
Evet Vişne
bizim meyve olarak çok tüketmediğimiz ama ağırlıkla reçelini,marmelatını,meyve
suyunu yaptığımız bir meyve..O kadar faydalı ki aslında. Ama herhalde tüketmeye
de zaman olmuyor. Çünkü tezgahlarda görünmesiyle kaybolması bir oluyor.
Bu sebeple;
Meyve suyu,
komposto yapmak yada kek , pasta gibi hamurişlerinde
kullanmak üzere dondurucuya vişne kaldırdım bu yaz.
Pazardan
aldığım 3 kilo vişneyi soğuk suda iyice yıkadım. Suyunu iyice süzüp kurumaya
yüz tuttuğunda çekirdeklerini özenli bir şekilde çıkarttım. (yumuşak bir meyve
olduğundan kolayca dağılabiliyor.Bu sebeple mümkün olduğunca ezmeden çıkarmaya
özen gösterin.) Küçük buzdolabı poşetlerine koyup havasını iyice alıp ağzını
sıkıca kapattığım vişneler şu an buzlukta:))))) Meyve suyu,komposto olmayı yada güzel bir çikolatalı kekin içine girmeyi
bekliyorlar.:)
Bu arada
vişnelerin saplarını atmadım küçük bir poşete koyup kuruması için sakladım.
Kışa doğru yaptığımız tarçınlı,elmalı, ıhlamurlu çayların içine bu sapları da
koyup kaynatacağım.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder