Pazartesi, Aralık 07, 2015

COCOSTAR (HİNDİSTANCEVİZLİ ÇİKOLATA)








İç malzeme
1 su bardağının 2/3’ü kadar  toz şeker
5 yemek kaşığı su
4 damla limon
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağının 2/3’ü kadar sıvı krema
3 su bardağı hindistancevizi
Üzeri için
250 gr sütlü çikolata

Hazırlanması
Öncelikle şeker ile suyu bir tencereye alıp kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynamasını bekleyin. Su kaynayıp şeker eridikten sonra karışıma limon sıkın. Ocağın altını kapatın; tereyağı ve krema ekleyin. Tereyağının erimesini bekleyerek karıştırın. Son olarak hindistancevizini ilave edin. Daha sonra bu harcı fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye bastırarak yayın.  Bu harcı buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batırarak donması için bir kenarda bekletin. Çikolata donduktan sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok: