Çarşamba, Aralık 16, 2015

Dondurma Şeklinde Kurabiye






Malzemeler
*150 gr tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*2,5 su bardağı un
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanması
Öncelikle oda ısısında yumuşamış tereyağı yumurta ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma zeytinyağı, pudra şekeri, buğday nişastası, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. İyice harmanladığınız bu karışıma son olarak elekten geçirdiğiniz unu ekleyin. 
Elde ettiğiniz hamura damla çikolata ekleyerek hamurun hazırlık aşamasını bitirin. Metal dondurma kaşığı ile dondurma şekli vererek daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırın derecenizi 150 dereceye alarak 20 dakika daha pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Püf noktası
Unu ekledikten sonra hamurunuz halen çok yumuşak ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamur çok yumuşak olursa yayılabilir, kurabiyelerinizin şekli bozulabilir.

Hiç yorum yok: