Çarşamba, Aralık 16, 2015

MİNİ ELMALI TARTLAR





Elmalı Tart
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
200 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
2+1/2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme
3 adet orta boy elma
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Hazırlanması
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sıvıyağ ile karıştırın. Bu karışıma yoğurt, şeker, kabartma tozu, vanilya ekleyin. Son olarak elenmiş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika süre ile dinlendirin.
Bu esnada 1 adet elmayı rendeleyin, fındık, tarçın ve 2 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırın. Orta ateşte pişirilin, soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan bir avuç büyüklüğünde bir parça koparıp, buzdolabı poşetine koyun ve derin dondurucuya kaldırın.  Diğer hamurunuzu küçük tart kalıplarına koyun ve üzerine iç malzemeyi doldurun. 10-15 dakika derin dondurucuda kalan hamuru alarak rendeleyin ve rendelenen bu hamur parçacıklarını tartların üzerine yerleştirin.
170 derecelik daha önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz.

Yorum Gönder