Salı, Aralık 15, 2015

BİSCOTTİ



Malzemeler
3 adet yumurta
200 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
4 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı küçük küp şeklinde doğranmış kuru meyve
1 çay bardağı iri kıyılmış badem
1 çay bardağı damla çikolata

Hazırlanması
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağını ve 2 su bardağı unu iyice harmanlanacak şekilde yoğurun. Yumurta, pudra şekeri, kakao, kabartma tozu, kalan un, çerez, kuru meyve ve çikolataları ilave ederek hamuru tekrar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurları rulo yapıp, fırın kağıdı yerleştirilmiş tepsiye koyarak hafifçe bastırıp yassılaştırın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 20 dakika sonra fırından alarak 10 dakika dışarıda bekletin. Sonra 1cm kalınlığında tırtıklı bıçakla dilimlere ayırın. Fırınınızın tel ızgarasına bu dilimleri dizerek 150 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyip çay ya da kahve yanında servis edin.
Püf noktası
Biscotti’yi dilimlerken çok dikkatli olmanız gerekir, aksi takdirde dilimlerken kırılmalar olabilir.


Hiç yorum yok: