Salı, Ekim 27, 2015

ISLAK KEK



Merhaba;

Çikolatalı ıslak bir kek için ne dersiniz?



3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt(ılık olursa daha iyi olur)
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Islatmak için
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için
Benmari usulü eritilmiş çikolata
Yumurta ve şekeri rengi beyazlaşana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü de ekleyip çırpmaya devam edin. Kakao, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice çırpın. Kek hamurunuz hazır.
Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine delikler açın.
Ayrı bir kapta süt, kakao ve şekeri iyice karıştırın. (Sütünüz şekerin erimeme ihtimaline karşın soğuk olmamalıdır.)
Hazırladığınız süt karışımını sıcak kekin üzerine dökün. Dinlenmeye bırakın.
1 saat sonra servis yapabilir ve üzerini benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: