Perşembe, Nisan 17, 2014

Çilekli Tart










Merhaba

Bahar geldi, kuşlar, çiçekler, rengarenk doğa derken en sevdiğimiz meyvelerde tezgahlarda yerini almaya başladı. En sevdiğimiz meyveler derken herkesin aklının bir köşesinden "çilek" geçirdiğini biliyorum.
İşte bende bugün bu güzel meyveyi çok güzel bir tarta dönüştüreyim dedim ve Çilekli tart yaptım.
Hem kokusu hem görüntüsü hemde tadı mükemmel olan bu tartı denemenizi tavsiye ediyorum. Bu güzel tartın sunumunda kullandığım pasta takımı Bernardo'dan! Baharın gelmesiyle pastel renklere dönen doğanın tüm renklerini barındıran bu güzel pasta takımını Bernardo'nun tüm mağazalarında ve online alışveriş sitesinde bulabilirsiniz.
http://shop.bernardo.com.tr/

Çilekli tart için buyrun tarife
Malzemeler
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
¼ çay kaşığı tuz
125 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
Krema
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı mısır nişastaşı
2 paket vanilya
1,5 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanması
Un, pudra şekeri,tereyağ ve tuzu karıştırın.İyice yoğurarak hamur haline getirin. Son olarak hamura yumurta sarısını ekleyin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra tart kalıbına hamuru yayın ve hamuru bu şekilde 1 saat buzdolabında bekletin. Bekleyen hamuru 175 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. (Ort. 15 dakika). Fırından çıkardığınız tartı soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için sütü, şekeri ve yumurta sarısını iyice çırpın. Karışımı ocağa alarak karıştırmaya başlayın. Mısır nişastasını ekleyin. Karışımın 5 dakika içerisinde muhallebiden daha yoğun olduğunu göreceksiniz. Karışımı ocaktan alın vanilya ve tereyağı ekleyin. Karışımın tekrar karıştırın, soğumaya bırakın. (Kremayı soğumaya bıraktığınızda kabuk bağlamaması için arada sırada karıştırmanız gerekmektedir.)
Tart ve krema soğuyunca kremayı tartın üzerine serin. Üzerine istediğiniz şekilde kestiğiniz çilekleri dizin.
Afiyet olsun.
Yorum Gönder