Pazartesi, Nisan 21, 2014

Böğürtlenli Pasta














Herkese güneşli bir Pazartesi sabahından merhaba;
Bugün size bahar renkleriyle çok güzel bir sunum yapacağım.
Lezzetini tahmin edeceğinizi düşünüyorum ama renklere hayran kalacağınıza eminim.
Baharın kendini yavaş yavaş hissettirdiği ve renkleriyle bizi özendirdiği bu günlerde bizde yaz meyvelerini değerlendirmeye başladık. Bugünkü meyvemiz Böğürtlen! Evet görüntüsü ve rengiyle kimin zaman bir tatlıya kimin zaman bir reçele renk ve lezzet veren bu meyve bizim pastamızda bugün J
Bu güzel pastayı fotoğraflarken, Bernardo’nun lila,mor ve beyaz renklerle süslenmiş “Lavender” serisinin pasta tabaklarını ve yine aynı seriye ait ayaklı kek standını kullandım. Baharın renklerini taşıyan bu güzel ürünleri Bernardo’nun tüm mağazalarında ve online alışveriş sitesinde bulabilirsiniz.

Şimdi tarife geçmeye ne dersiniz?
Malzemeler
(Pandispanya için)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
(Krema ve süsleme için)
1 paket krem şanti(hazırlanması için 1 su bardağı süt)
100 gr beyaz çikolata
1 paket krema
200 gr böğürtlen
Üzeri için 100 gr hindistan cevizi


Hazırlanması
Öncelikle pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları 5 dakika boyunca sürekli çırpın.
Yumurtalar iyice krema kıvamına gelince şekeri ekleyip aynı sürede tekrar çırpmaya devam edin.
Un ve nişastayı eleyip karışıma yedirin.
Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip ısıtılmamış, soğuk fırına sürün.
Öncelikle 200 derecede 5 dakika pişirdikten sonra, hafif kabardığını göreceğiniz pandispanyanın fırın ısısını 150 dereceye getirin. Ort. olarak 30 dakika pişirin.
Pişen pandispanyayı üzerine bir bez örterek bekletin, soğumaya bırakın.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Başka bir tencereye kremayı alın, hafif ısıtıp içine beyaz çikolatayı atın ve benmarin usulü eritin. Çikolata iyice eridikten sonra krem şanti ve krema-çikolata karışımını birbirine yedirin.
Pandispanyanızı 2’ye bölerek ilk katını sütle ıslatın. Hazırladığınız kremayı ilk katın üstüne yayın, üzerine böğürtlenleri yerleştirin. 2. Katı üzerine kapatarak üzerine tekrar süt ile ıslatın.
Kalan kremayı pastanın dışını sıvamak için kullanın. Pastayı krema ile sıvadıktan sonra hindistan cevizi ile süsleyin.
Pastanızı en az yarım gün bekletirseniz daha lezzetli olacağını göreceksiniz.
Afiyet olsun.
Mutlu bir hafta diliyorum.
Sevgiler
Yorum Gönder