Çarşamba, Şubat 19, 2014

Kakaolu Islak Kurabiye!







Günaydınnnnn!

Bugün Kakaolu ıslak kek yapalım mı?
Haydi mutfağa...

Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı şeker
*Yarım paket margarin(125 gr.)
*4 yemek kaşığı kakao
*3 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Şerbet için
*2 çay bardağı su
*2 çay bardağı şeker

Hazırlanması
Öncelikle şerbet için su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Soğuması için ocaktan alın.

Hamur için öncelikle yumurta ve şekeri iyi çırpın. Daha sonra sıvıyağ ekleyerek karışımı harmanlayın.
Katı margarininizi eritip bu karışıma ekleyin.
Daha sonra un, kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizelim ve daha önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
Sıcak olarak fırından aldığınız kurabiyeleri soğyan şerbetin içine atın ve 2-3 dakika beklettikten sonra şerbetin içinden alın.

2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder