Pazartesi, Şubat 17, 2014

Minik Pasta!


Herkese güzel bir haftabaşı sabahından merhaba;

Güne tatlı başlayalım diye dün yapmış olduğum minik bir pastayı sizinle paylaşmak istedim.
Bu tarif için hemen bir pandispanya hazırlamamız gerekiyor. İşte tarif:

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Öncelikle yumurta ve şekerleri iyice çırpın, karışım krema kıvamına gelince diğer katı malzemeleri elekten geçirerek karışıma ekleyin. Katı malzemeleri karışıma ekledikten sonra sakın tekrar mikser kullanmayın,bir plastik spatula ile yavaş yavaş karıştırın. Böylece çok uğraşarak elde ettiğiniz krema kıvamındaki pandispanyanızı söndürmemiş olacaksınız.

Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın, fırınınızı açtığınız anda pandispanyayı fırına verin. Şimdi biraz fırının yanında durmanız gerekiyor. Çünkü pandipanya hamuru kek kalıbınızın kenarlarına tırmanmaya başladığı anda fırınınızı 150 dereceye alın ve pandispanyanın pişmesini yaklaşık olarak 40-45 dakika bekleyin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Sonra...
Sonra bir kalıp yardımıyla kekinizi yuvarlak daireler şeklinde kesin ve kek kalıbın içindeyken üzerine kendi hazırladığınız kremayı veya hazır kremşantiyi sürüp üzerine tekrar kek kapatın. Arasına dilediğiniz gibi çikolata parçaları, meyve yada fındık badem koyabilirsiniz.
Misafirleriniz için çok güzel bir ikram olacağına eminim :))
Hepinize çok tatlı bir hafta diliyorum.


 

Yorum Gönder