Cumartesi, Kasım 30, 2013

Patatesli Poğaca!



Merhaba;

Bugün çok güzel bir tarif denedim. Ve eminim poğaca yapamayan yada yapıyorum ama olmuyor diyen herkesi mutlu edecek bir tarif.
Haydi tarife buyrun :)



Malzemeler:
  • 1 çay bardağı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya(Poğaçanıza mis gibi koku verecektir.)
İç Malzemesi:
  • 2 adet büyük patates
  • 2 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1 avuç maydonoz
  • Yarım çay kaığı tuz (Peyniriniz tuzluysa daha az koyabilirsiniz.)
  • Az kırmızı pulbiber
Üzeri için:
  • Çörekotu
  • 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanması:
  • Tereyağını eritin.
  • Eritilmiş tereyağını,sıvıyağı, unu, yoğurdu, vanilyayı,kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına koyun ve iyice yoğurun.Hamuru dinlenmeye bırakın.
  • Bu arada poğaçanın içini hazırlamak için patatesleri haşlayıp püre haline getirilin.Peynir, maydonoz ve pul biberi ekleyin.(Peynir tuzlu ise tuz koymaya gerek  yok.)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine hazırladığınız harcı koyun.Poğaçaları istediğiniz şekilde yuvarlayın .Üzerine yumurta sarısı sürün.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.(bu ölçüden bir tepsi çıkıyor.)
 




Yorum Gönder