Çarşamba, Ağustos 14, 2013

Pişi


PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

·         1 adet yumurta
·         1 yemek kaşığı sıvıyağ
·         2 yemek kaşığı yoğurt
·         1 paket kabartma tozu
·         1 çay kaşığı tuz
·         Yeteri kadar un

Hazırlanması

·         Öncelikle tüm sıvı malzemeler karıştırılır.
·         Un hariç toz malzemeler sıvı karışıma eklenir.
·         Son olarak un eklenir , yumuşak bir hamur elde edilir.
·         Hamur 20 dakika bekletilir.
·         Bekletilen hamur hafif unlanan tezgahta açılarak istediğiniz şekilde kesilir.(Bıçak, kalıp yada çaybardağı kullanabilirsiniz.)
·         Şekil verdiğiniz hamurları kızgın yağda pişirin .


Afiyet olsun


Yorum Gönder