PİŞİ TARİFİ
Malzemeler
·
1 adet
yumurta
·
1 yemek
kaşığı sıvıyağ
·
2 yemek
kaşığı yoğurt
·
1 paket
kabartma tozu
·
1 çay kaşığı
tuz
·
Yeteri kadar
un
Hazırlanması
·
Öncelikle
tüm sıvı malzemeler karıştırılır.
·
Un hariç toz
malzemeler sıvı karışıma eklenir.
·
Son olarak
un eklenir , yumuşak bir hamur elde edilir.
·
Hamur 20
dakika bekletilir.
·
Bekletilen
hamur hafif unlanan tezgahta açılarak istediğiniz şekilde kesilir.(Bıçak, kalıp
yada çaybardağı kullanabilirsiniz.)
·
Şekil
verdiğiniz hamurları kızgın yağda pişirin .
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder