Cumartesi, Ağustos 10, 2013

Alman Pastası





Malzemeler
Kek için
·         2 yumurta
·         1 çay bardağı şeker
·         60 gr eritilmiş margarin
·         1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
·         3 çay bardağı elenmiş un
·         1 paket kabartma tozu
Krema için
·         2 su bardağı süt
·         1 yumurta
·         2 yemek kaşığı un
·         2 yemek kaşığı şeker
·         Çay kaşığı kadar margarin
·         Vanilya
·         Pudra şekeri


Hazırlanması
·         Kek malzemelerini sırayla karıştırıp kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.(üzerini fazla kızarmayın)
·         Kremayı hazırlamak için margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri kaynayana dek karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın vanilya ve margarini ekleyin.
·         Kremayı ve keki biraz soğuttuktan sonra ;keki ikiye bölün. Kremayı kekin arasına sürüp keki kaparın. Üzerine bol miktarda pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun
Yorum Gönder