Herkese merhaba;
Limon tek başına telafuz edildiğinde
ekşilik gelir insanın aklına… Ama limonlu kek dediğinizde tadından çok kokusu
büyüler sizi..Şu an sizlere vereceğim bu nefis tarifi de eğer denerseniz –ki kesinlikle
tavsiye ediyorum- öncelikle kokusuyla etkileyecek sizi.
Küçük bir deneme yapıp taze olarak buzluğa
kaldırdığım vişnelerden de eklediği keke.
Limon ve vişne birlikteliği bir defa
daha kanıtladı ayrılmaz ikili olduklarınıJ
Afiyet olsun..
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2+1/2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2+1/2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Hazırlanması
·
Yumurtalarınızı kırın, ardından şekeri ekleyip krema
kıvamına gelene karıştırın.
·
Süt ve sıvıyağ ekleyin.
·
Kuru ürünleri (un, vanilya ve kabartma tozunu) harmanlayın.
·
Harmanladığınız kuru ürünleri, sıvı karışımla
karıştırın.
·
·
En son 1 limonun kabuğunu rendeliyoruz ve suyunu sıkıp
karışıma ekliyoruz.
Dediğim gibi ben küçük bir deneme
yapıp kek karışımını kalıba aldıktan sonra 10-15 adet vişneyi karışımın üzerine
koydum.
175'C de 35-40 dk pişiriyoruz.
Keki fırından çıkarıp biraz
soğumasını bekledikten sonra üzerine pudra şekeri de ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder