Cuma, Ağustos 23, 2013

İsviçre Rulosu









Merhaba;

Bugün beş çayında afiyetle yiyeceğiniz ve tabiki ikram edebileceğiniz bir kek yaptık. İsviçre rulosu..

İşte tarifi:

Malzemeler

3 adet büyük yumurta
1 çay bardağı+1 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz
1 çay bardağı un
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı çilek yada ahududu marmelatı


Hazırlanması

Öncelikle yumurta,tuz ve şekeri krema haline gelene kadar yüksek hızda çırpıyoruz.
Krema haline gelen karışımın içine yavaş bir şekilde un ekleyin.(Kremanın sönmemesi gerekiyor.)
Son olarak vanilyayı da karıştırdıktan sonra hamurunuz hazır.
Dikdörtgen bir tepsiye hamuru yayın.
180 derecede daha önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın.
Kekiniz soğuduktan sonra içine arzu ettiğiniz bir marmeletı sürüp rolu şeklinde sarın.(Ben çilek tercih ettim.)
Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
Yorum Gönder