Merhaba;
Bugün beş çayında afiyetle yiyeceğiniz ve tabiki ikram edebileceğiniz bir kek yaptık. İsviçre rulosu..
İşte tarifi:
Malzemeler
3 adet büyük
yumurta
1 çay
bardağı+1 yemek kaşığı şeker
Bir tutam
tuz
1 çay
bardağı un
1 paket
vanilya
6 yemek
kaşığı çilek yada ahududu marmelatı
Hazırlanması
Öncelikle
yumurta,tuz ve şekeri krema haline gelene kadar yüksek hızda çırpıyoruz.
Krema haline
gelen karışımın içine yavaş bir şekilde un ekleyin.(Kremanın sönmemesi
gerekiyor.)
Son olarak
vanilyayı da karıştırdıktan sonra hamurunuz hazır.
Dikdörtgen
bir tepsiye hamuru yayın.
180 derecede
daha önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Fırından
çıkardığınız keki soğumaya bırakın.
Kekiniz
soğuduktan sonra içine arzu ettiğiniz bir marmeletı sürüp rolu şeklinde sarın.(Ben çilek tercih ettim.)
Üzerini
pudra şekeri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder