Herkese güzel bir haftasonundan merhaba...
Yoğun bir haftasonu ama birşeyler yapmadan, bloguma birşeyler yazmadan yapamayacağım derken annem , babam geldi. Ve daha önce şeftalili pastada deneyip tadını çok beğendim kremayı bir başka bir pastada denemeye karar verdim. Muzlu ve fındıklı yaş pasta yaptım.
Yapmak, yedirmek, denettirmek çok güzel... Bittiğini görmek çok daha keyifli. :)))
Haydi buyrun tarife :
(6-8 kişilik)
Pandispanya kek hamuru(kakaolu)
6 adet yumurta
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
6 Türk kahvesi fincanı un
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
6 Türk kahvesi fincanı un
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanması
Yumurta aklarını bir kaseye kırıp toz şekerin yarısı
ile birlikte krema haline gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını,
kalan şekeri ve kaynar suyu şeker eriyinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
Şeker eriyince sıvı yağı ekleyin ve çok az daha çırpın.
Un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu
diğer bir kasede harmanlayın.
Harmanladığınız bu karışımı yumurta sarılarının
bulunduğu kaseye ekleyin. Bir tel çırpıcı yada plastik bir spatula ile
karıştırın.
Son olarak karışıma yumurta
beyazlarından ve şekerden elde ettiğimiz kremayı ekleyin.(Kremanın kıvamının
kaçmaması için hızlı bir şekilde değil, yavaş yavaş karıştırın.)
Elde ettiğiniz pandispanya hamurunu yağlanmış ve
unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45
dakika pişirin.
Pasta Kreması tarifi
Malzemeler
- 2+1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Hazırlanması
- Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri bir tencereye koyup, çırpma teliyle homojen bir hal alana kadar çırpın.
- Ocağın altını yakarak bu karışım kaynayana kadar karıştırın. (Kısık ateşte)
- Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
- Tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle çırpın.
- Kabuk tutmaması için arasıra karıştırın. Soğumaya başlayınca pastanızda kullanabilirsiniz.
Pandispanya kekiniz ılınınca büyüklüğüne yada arzunuza göre 2'ye veya 3'e bölün.
Böldüğünüz kekin ilk katını süt veya meye suyuyla bir fırça yardımı ile ıslatın.
Sonra
yapmış olduğunuz kremayı kenarlarına çok yaklaştırmadan sürün.(Kenara
doğru ne kadar krema yığarsanız üstüne kapatacağınız kekin ağırlığından
dolayı yanlardan krema taşacaktır. )
Ben
meyve olarak muzu tercih ettim. Muz dilimlerini
çok ince keserek krema üzerine koydum. Onun üzerine rondodan geçirdiğim fındıkları serptim. Daha sonra kekimin 2. katını
yerleştirdim. Aynı
işlemi gerçekleştirip 3. karı koydum ve üzerine katan kremadan ince bir tabaka sürdüm.
Bu işlemden sonra pastanızı buzdolabına kaldırarak 1-2 saat bekletiniz.
Pastanın dışı için ben şeker hamuru kullandım.
Üzerine çeşitli süsler yapabilirsiniz. Bu tamamen hayal gücünüze, elinizdeki kalıplara ve malzemeye bağlı. Ben çok huzurlu hissettiğim için küçük papatyalar yaptım.
Üzerine çeşitli süsler yapabilirsiniz. Bu tamamen hayal gücünüze, elinizdeki kalıplara ve malzemeye bağlı. Ben çok huzurlu hissettiğim için küçük papatyalar yaptım.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder