Malzemeler
125 gr.
tereyağı
1 çay
bardağı sıvıyağ
2 adet
yumurta(birisinin akı kurabiyenin içi için kullanılacak)
¾ su bardağı
pudra şekeri
1 kabartma
tozu
1 paket
vanilya
3-4 su
bardağı un
İç
malzemeler
1 su bardağı
hindistan cevizi
Yarım su
bardağı pudra şekeri
1 yumurta
akı(ayırdığınız yumurta akını kullanın)
Hazırlanması
Oda ısısındaki tereyağı ile pudra şekerini mikserle
krema halini alana kadar çırpın.
Çırpmaya devam ederken önce sıvıyağı sonrada 2
yumurtayı(birinin akını ayırın) ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu,vanilyayı ve kakaoyu
karışıma ekleyin.
Yoğurmaya başlayın.(Ele yapışmayacak hale gelene kadar
yoğurup, gerekirse un ekleyin.)
Kurabiyenin içi için hindistan cevizi, pudra
şekeri ve yumurta akını karıştırın.
Kurabiye hamurundan ceviz kadar parça koparın.
Hamurdan küçük parçalar koparıp ortasını
çukurlaştırın. Yaptığınız içten koyarak hamuru avucunuzun içinde yuvarlayın.
170C dereceli fırında 15-25 dakika pişirin. Fazla
tutmamaya özen gösterin, kurabiyeler çok sertleşebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder