Perşembe, Temmuz 11, 2013

Hindistan Cevizi Dolgulu Kurabiye


Malzemeler

125 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta(birisinin akı kurabiyenin içi için kullanılacak)
¾ su bardağı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un

İç malzemeler
1 su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı(ayırdığınız yumurta akını kullanın)

Hazırlanması
Oda ısısındaki tereyağı ile pudra şekerini mikserle krema halini alana kadar çırpın.
Çırpmaya devam ederken önce sıvıyağı sonrada 2 yumurtayı(birinin akını ayırın) ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu,vanilyayı ve kakaoyu karışıma ekleyin.
Yoğurmaya başlayın.(Ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurup, gerekirse un ekleyin.)
Kurabiyenin içi için hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akını karıştırın.
Kurabiye hamurundan ceviz kadar parça koparın.
Hamurdan küçük parçalar koparıp ortasını çukurlaştırın. Yaptığınız içten koyarak hamuru avucunuzun içinde yuvarlayın.
170C dereceli fırında 15-25 dakika pişirin. Fazla tutmamaya özen gösterin, kurabiyeler çok sertleşebilir.
Yorum Gönder