Cuma, Temmuz 19, 2013

Elmalı Tart


Merhaba;

Bugün elma ve tarçının en güzel uyum sağladığı bir tatlının, elmayı tartın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Umarım denersiniz ve umarım ki yapmaktanda ,yemektende büyük keyif alırsınız...



Malzemeler
(Hamur için)
  • 4 su bardağı un
  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

(Elmalı iç dolgu için)
  • 4 tane orta boy elma
  • 2-3 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi yada fındık içi
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanması
Unu eleyerek ortasına oda sıcaklığında olan margarini,yoğurdu, pudra şekerini ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlenmesi için 15-20 dakika buzdolabına kaldırın.
Hamurunuz buzdolabında dinlenirken, siz elmaları rendeleyerek bir tencerede şeker ile soteleyin. Elmalar suyunu salmaya başladığı zaman tarçın ve ceviz(fındık) ekleyerek 1-2 dakika karıştırarak ateşte tutun ve daha sonra ılınması için ocaktan alın.
Buzdolabında dinlendirmiş olduğunuz hamuru çıkararak 2 parçaya bölün. Bir parçası daha büyük(tartın altı için kullanılacak),diğer parçasıda biraz daha küçük olsun.(kafes örmek için kullanılacak.)
Büyük hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açarak hamuru tart kalıcı yüzeyine güzelce yerleştirin.
Üzerine hazırlamış olduğunuz elmalı iç malzemeyi iyice yayarak arda kalan küçük hamur parçasıyla da  kafes ağ görünümü yaparak turtayı 180 derece fırında üst yüzeyin pembeleşinceye kadar pişirin.

Yorum Gönder