Merhaba;
Bugün elma ve tarçının en güzel uyum sağladığı bir tatlının, elmayı tartın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Umarım denersiniz ve umarım ki yapmaktanda ,yemektende büyük keyif alırsınız...
Malzemeler
(Hamur için)
- 4 su bardağı un
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
(Elmalı iç dolgu için)
- 4 tane orta boy elma
- 2-3 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz içi yada fındık içi
- 1 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanması
Unu eleyerek ortasına oda sıcaklığında
olan margarini,yoğurdu, pudra şekerini ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek
kulak memesi kıvamında hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra
dinlenmesi için 15-20 dakika buzdolabına kaldırın.
Hamurunuz buzdolabında dinlenirken, siz
elmaları rendeleyerek bir tencerede şeker ile soteleyin. Elmalar suyunu salmaya
başladığı zaman tarçın ve ceviz(fındık) ekleyerek 1-2 dakika karıştırarak ateşte tutun
ve daha sonra ılınması için ocaktan alın.
Buzdolabında dinlendirmiş olduğunuz
hamuru çıkararak 2 parçaya bölün. Bir parçası daha büyük(tartın altı için
kullanılacak),diğer parçasıda biraz daha küçük olsun.(kafes örmek için
kullanılacak.)
Büyük hamuru tart kalıbı büyüklüğünde
açarak hamuru tart kalıcı yüzeyine güzelce yerleştirin.
Üzerine hazırlamış olduğunuz elmalı iç
malzemeyi iyice yayarak arda kalan küçük hamur parçasıyla da kafes ağ görünümü yaparak turtayı 180 derece
fırında üst yüzeyin pembeleşinceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder