Herkese merhaba,
Uzun zamandır şeker hamuru ile bir pasta yapmak istiyorum. Şeker hamuru yeni kullandığım ve püf noktalarını yeni öğrendiğim bir malzeme olduğu için bu isteğimi erteliyordum sürekli:))
Gün bugündür diyerek bir arkadaşımın doğumgününe denk getirerek ilk denememi yaptım. Dış görüntüsü için aldığım övgüyü çok şükür ki pastanın tadı içinde aldım.
Sizinle bu güzel pastayı paylaşmak istedim. :)
Pandispanya kek hamuru(kakaolu)
Malzemeler
4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanması
Yumurta aklarını bir kaseye kırıp
toz şekerin yarısı ile birlikte krema haline gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını,
kalan şekeri ve kaynar suyu şeker eriyinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın.
Şeker eriyince sıvı yağı ekleyin ve çok az daha çırpın.
Un,kakao,vanilya ve kabartma tozunu
diğer bir kasede harmanlayın. Harmanladığınız bu karışımı yumurta sarılarının
bulunduğu kaseye ekleyin. Bir tel çırpıcı yada plastik bir spatula ile karıştırın.
Son olarak karışıma yumurta
beyazlarından ve şekerden elde ettiğimiz kremayı ekleyin.(Kremanın kıvamının
kaçmaması için hızlı bir şekilde değil, yavaş yavaş karıştırın.)
Elde ettiğiniz pandispanya hamurunu yağlanmış ve
unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45
dakika pişirin.
(Pişip pişmediğini kürdan batırıp kürdan temiz
çıktığında anlayabilirsiniz.)
Pasta kreması (kakaolu)
Malzemeler
3 adet
yumurta sarısı
1+1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1+1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanması
Tüm krema
malzemelerini geniş bir tencereye alın. Topaklanmaması için iyice çırptıktan
sonra pişirmeye başlayın.Önce orta sonra kısık ateşte olmak üzere sürekli
karıştırarak pişirin.
Pastada
kullanmak için biraz soğumasını bekleyin. (Krema soğurken üzeri kaymak
tutabilir bu sebeple soğumaya bıraktığınız kremayı arada sırada karıştırın. )
Pasta hazırlığı
Hazırlamış
olduğunuz pandispanya kekini 2’ye bölerek 1. katına daha sonra pastanın
tamamına pasta kreması sürün. Krema
üzerine fındık parçaları, çikolataları koyabilirsiniz. Ben bu pasta sulanma
ihtimali olmayan meylerden muz ve fındık kullandım. Pastanın üzerini düzgün bir
şekide sıvadıktan sonra 2 saat beklemesi için buzdolabına koyun.
2 saat sonra
şeker hamuru ile kaplamak için buzdolabından pastanızı alın.
Bu pasta
için yaklaşık olarak 750 gr. şeker hamuru yeterli olacaktır.
İstediğiniz
şekillerle pastanızı süsleyebilirsiniz.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder