Ebruli Kek
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı
sıvıyağ
1 su bardağı
süt
3 su bardağı
un
1 paket
vanilya
1 paket
kabartma tozu
3 yemek
kaşığı kakao
Hazırlanması
Yumurtaları krema
haline gelene kadar toz şeker ile çırpın.
Sıvıyağ
katarak çırpmaya devam edin.
Sütü
ekleyin.
Bu karışıma
un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımın
yarısını başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu ekleyin ve gerekirse hamurun katı
olmaması için 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
Ebruli bir kek yapmak için yuvarlak tepsi fırınına
ihtiyacımız vardır. Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak 2
yemek kaşığı kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın.
Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.( Kek
hamurunun hepsini bitirdikten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek
heryerine yayılmasını sağlayın.)
Tüm kek hamuruna bu işlemi yaptıktan sonra bir kürdan
yardımı ile ortadan yanlara doğru çizgiler çekin.Bu çizgileri yaparken kürdanı
dibe kadar batırmadan üstten yapın.
Ben bu işlemi bitirdikten sonra hamurun sade kısmına kürdanıma
kakao alarak şirin bir çiçek çizdim. Sizde arzu ederseniz ebruli kekinize böyle
bir şekil verebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder