Salı, Temmuz 09, 2013

Ebruli Kek




Ebruli Kek

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao


Hazırlanması

Yumurtaları krema haline gelene kadar toz şeker ile çırpın.
Sıvıyağ katarak çırpmaya devam edin.
Sütü ekleyin.
Bu karışıma un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
Karışımın yarısını başka bir kaba ayırıp üzerine kakaoyu ekleyin ve gerekirse hamurun katı olmaması için 1-2 yemek kaşığı sütle tekrar karıştırın.
Ebruli bir kek yapmak için yuvarlak tepsi fırınına ihtiyacımız vardır. Tepsinizi yağlayıp unlayın. Tepsinin ortasından başlayarak 2 yemek kaşığı kadar kakaolu daha sonra sade kek karışımından dökmeye başlayın. Her seferinde ortadan dökdükçe kek yayılacak ve çizgiler oluşturacaktır.( Kek hamurunun hepsini bitirdikten sonra eğer tam yayılmamışsa tepsiyi hafif eğerek heryerine yayılmasını sağlayın.)
Tüm kek hamuruna bu işlemi yaptıktan sonra bir kürdan yardımı ile ortadan yanlara doğru çizgiler çekin.Bu çizgileri yaparken kürdanı dibe kadar batırmadan üstten yapın.
Ben bu işlemi bitirdikten sonra hamurun sade kısmına kürdanıma kakao alarak şirin bir çiçek çizdim. Sizde arzu ederseniz ebruli kekinize böyle bir şekil verebilirsiniz.
Yorum Gönder