Pazartesi, Eylül 07, 2015

HAŞHAŞLI REVANİ










HAŞHAŞLI REVANİ
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
½ su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı un
½ adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
½ adet limon
Öncelikle soğuması için tatlının şerbetini yapın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp içine yarım limonu koyun. Şeker eriyene kadar kaynatarak karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Daha sonra kek hazırlığına başlayın. Yumurtaları şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Bu karışıma yoğurt ve sıvıyağı da ekleyin. Çırpma işlemine devam edin. Un, haşhaş tohumu, irmik, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ilave edin.  Hamuru tabanını yağlamış olduğunuz kare bir cam tepsiye döküp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızara kadar pişirin.
Revani piştikten sonra fırının içinde 5 dakika dinlendirin. Bir bıçak yardımı ile revaniyi kare ya da dikdörtgen şeklinde kesin.
Soğuk şerbeti azar azar revaninin üzerine dökün. Revani şerbeti çektikçe tekrar şerbet dökün. Şerbet bitinceye kadar işlemi devam ettirin.
Revani şerbeti çekince 1-2 saat dinlendirin daha sonra üzerini kaymak, krema ya da Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Püf noktası
Şerbetli bir tatlı ikram edilmeden önce ne kadar fazla bekletilirse tadı o kadar güzel olur. Eski bayramlarımızı hatırlayalım, annelerimiz bayram tatlılarını en az 1-2 gün önceden yapardı. Şerbet tatlıyla tam anlamıyla birleşsin ve tatlı dinlensin diye.
Yorum Gönder