Salı, Ekim 07, 2014

Limonlu Tatlı





Merhaba;

Sonbaharın esintileri yavaş yavaş bizi üşütürken limonlu bir tatlıya ne dersiniz? Haydi buyrun

Tatlının Tabanı için
1 su bardağı un
100 gr margarin
¼ su bardağı pudra şekeri
2 limon kabuğu rendesi

Üzeri için
4 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
1+1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
¼ su bardağı limon suyu
Öncelikle taban hazırlığı yapacağız. Oda sıcaklığındaki margarini unu pudra şekerini harmanlayıp yumuşak bir hamur elde edin. Son olarak limon kabuğu rendesi ekleyerek hamuru 15-20 dakika dinlendirelim. Sonra daha önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirelim. Üzeri pembeleşince fırından alabiliriz.
Üzeri için tüm malzemeleri karıştırın, iyice çırpın. Pişen tabanın üzerine sıvı hamuru döküp tekrar fırına verin. Yaklaşık olarak 10-12 dakika daha pişirip tatlıyı fırından alın. Fazla pişip çok sertleşmesine izin vermeyin.
Tatlı ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Yorum Gönder