Pazar, Ağustos 31, 2014

Madlen cake(madeleine cake)




Güzel bir haftabaşından hepinize merhaba;

Bugün size bir tarif vereceğim. Fransızların 5 çaylarında , kahvelerinde , bitki çaylarının yanında yedikleri , yemekten keyif aldıkları hafif mi hafif yumuşacık bir kek! Madlen Cake!
İnanın yapmanız dakikalarınızı , yemeniz saniyelerinizi alacak
Malzemeler
-3 Adet yumurta
-3/4 su bardağı toz şeker
-1+1/4 su bardağı un
-125 gr tereyağ
-1 adet kabartma tozu
-1 adet vanilya
-1 adet limonun kabuk rendesi

Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip havalandırın.Başka bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpın, bu karışıma eritip soğuttuğunuz tereyağını ekleyin. Bu karışıma limon kabuğunu ekleyin.
Son olarak katı ve sıvı bu iki karışımı harmanlayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika istiridye şekillli kalıplarda pişirin. (İstiridye kalıbınız yoksa küçük cupcake kalıpları da olabilir.)
Afiyet olsun
Yorum Gönder