Pazar, Ağustos 17, 2014

Böğürtlenli Tart :)







Herkes uzunnnnn bir aradan sonra merhaba...
Bugün size haftasonu aldığım böğürtlenlerle yaptığım tartın tarifini vereceğim. Neredeyse lokmalık bu tartların görüntüleri tatları bir harika :))).

Haydi buyrun tarife ;

Malzemeler
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
¼ çay kaşığı tuz
125 gr tereyağ
1 yumurta sarısı

Krema
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı mısır nişastaşı
2 paket vanilya
1,5 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanması
Un, pudra şekeri,tereyağ ve tuzu karıştırın.İyice yoğurarak hamur haline getirin. Son olarak hamura yumurta sarısını ekleyin. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra tart kalıbına hamuru yayın ve hamuru bu şekilde 1 saat buzdolabında bekletin. Bekleyen hamuru 175 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. (Ort. 15-20 dakika). Fırından çıkardığınız tartı soğumaya bırakın. Kremayı hazırlamak için sütü, şekeri ve yumurta sarısını iyice çırpın. Karışımı ocağa alarak karıştırmaya başlayın. Mısır nişastasını ekleyin. Karışımın 5 dakika içerisinde muhallebiden daha yoğun olduğunu göreceksiniz. Karışımı ocaktan alın vanilya ve tereyağı ekleyin. Karışımın tekrar karıştırın, soğumaya bırakın. (Kremayı soğumaya bıraktığınızda kabuk bağlamaması için arada sırada karıştırmanız gerekmektedir.)
Tart ve krema soğuyunca kremayı tartın üzerine serin. Üzerine böğürtlenleri dizin.
Afiyet olsun.

Yorum Gönder