Pazartesi, Temmuz 07, 2014

Muhallebili Kadayıf










Güzel bir Pazartesi’den hepinize merhaba;

Bugün bildiğiniz bir tadı farklı bir sunumla karşınıza çıkaracağım.
Muhallebili kadayıfın bu değişik sunumuna hayran kalacaksınız. Hem hafif hem de lezzetli bu tatlı için iftar sofralarınızda yer açın…

Kadayıf için
*300-400 gr tel kadayıf
*3 yemek kaşığı tereyağ
*5 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için
*4 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 su bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı
Telkadayıfı uzun şeritler halinde dolayın ve metal bir kalıbın içene koyarak bir tavaya yerleştirin.(istediğiniz kalıbı kullanarak değişik şekiller elde edebilirsiniz.) Kadayıfın üzerine bir çay kaşığı tereyağ ve bir çay kaşığı toz şeker koyun, kadayıfın bir tarafı kızardığında diğer tarafını çevirin. Pembeleşinceye kadar 2. tarafını da kızartın.
Kadayıfınız yettiği kadarıyla bu işleme devam edin.
Muhallebi için krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak kaynayana dek pişirin.Muhallebi kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebi soğuduktan sonra vanilya ve krem şantiyi ekleyin, mikserle iyice karışına dek çırpın.
Hem muhallebi hem de kadayıf soğuduktan sonra, daire şeklinde yaptığımız iki kadayıfın arasına muhallebi koyun. Üzerini isterseniz ceviz, fındık, fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
 
Yorum Gönder