Pazartesi, Haziran 30, 2014

İrmik Tatlısı!








Herkese yeni bir haftadan merhaba;

Ramazanın gelmesiyle sofralarımızda muhakkak tatlı arayışına girdik. Hava çok sıcak, gün çok uzun derken , sütlü tatlıları seçmeye karar verdik. Bugün hepbirlikte irmik tatlısı yapacağız...
(Sunumda Bernardo dan Lavender serisi kullanılmıştır.)

Malzemeler
2,5 su bardağı süt
8 yemek kaşığı irmik
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Tabanı için
1 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı toz ceviz yada toz fındık

Tatlının tabanı için bisküvileri, fındık veya cevizi rondoya koyup , ufalıyalım. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip, harmanlayalım.
Kullanacağımız kalıbın dibine bu karışımı koyup düzleştirelim.
Daha sonra irmik tatlısı için, süt, irmik , toz şeker ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştıralım. Koyulaşmaya başladığında bir yemek kaşığı tereyağ ekleyelim. Soğumaya alalım.
Kabuk tutmaması için soğuyana dek arada karıştıralım.

Ilınınca bisküvi tabanının üzerine karışımı dökelim.
Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerini meyve veya kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.

Yorum Gönder