Merhaba;
Bugün sütlü bir tatlı denedik. Su Muhallebisi..
Gülsuyunun ve pudra şekerininde çok yakıştığı bu tatlıyı ben vişne reçeli ile süsledim.
Afiyet olsun:)
Malzemeler:
·
2 su bardağı su
·
2 su bardağı süt
·
½ su bardağı nişasta
·
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
·
Bir
tencereye 2 su bardağı sütü alın, üzerine yarım su bardağı nişastaşı ekleyin ve
nişasta erinceye kadar karıştırın.
- Bu karışıma su ve şekeri ekleyerek tencereyi ocağa alın. Koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Muhallebiyi koyacağınız kaseyi yada tepsiyi öncelikle su ile ıslatın.Muhallebiyi kabınıza dökün.Muhallebi oda sıcaklığına gelinceye kadar oda sıcaklığında bekletin.
- Oda sıcaklığında ılınan muhallebinizi buzdolabınıza alarak 2 saat bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilir ve üzerini çikolata sosu yada vişne reçeli ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder