Pazar, Eylül 15, 2013

Su Muhallebisi tarifi



Merhaba;

Bugün sütlü bir tatlı denedik. Su Muhallebisi..
Gülsuyunun ve pudra şekerininde çok yakıştığı bu tatlıyı ben vişne reçeli ile süsledim.
Afiyet olsun:)



Malzemeler:
·         2 su bardağı su
·         2 su bardağı süt
·         ½ su bardağı nişasta
·         1 su bardağı toz şeker

Hazırlanması:
·         Bir tencereye 2 su bardağı sütü alın, üzerine yarım su bardağı nişastaşı ekleyin ve nişasta erinceye kadar karıştırın.
  • Bu karışıma su ve şekeri ekleyerek tencereyi ocağa alın. Koyu bir kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın.
  • Muhallebiyi koyacağınız kaseyi yada tepsiyi öncelikle su ile ıslatın.Muhallebiyi kabınıza dökün.Muhallebi oda sıcaklığına gelinceye kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Oda sıcaklığında ılınan muhallebinizi buzdolabınıza alarak 2 saat bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilir ve üzerini çikolata sosu yada vişne reçeli ile süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok: