Cumartesi, Eylül 14, 2013

Kırıntı Keklerden Tatlı:)

Herkese merhaba;

Pasta, kek yapanlar bilir. Bazen yaptığımız tatlıya şekil vermek için kekin sağını solunu keseriz, traşlarız. 
İşte bu traşlamalardan kalan artıkları ben dondurucuya kaldırıyorum. İhtiyacım olduğu zaman dondurucan çıkarıp biraz beklemek yeterli oluyor. Daha sonra uygun bir krema yaparak, kremayı kırıntı keklerle karıştıryorum ve cam kaplara dolduruyorum. 
İsterseniz bir mermaletla, isterseniz çikolata ile süsleyebileceğiniz bu tatlı hem çok kolay hemde ani bir misafire çıkartabileceğiniz çok nefis bir tatlı! Denemenizi tavisye ederim. 


Sevgiler

Krema tavsiyesi

  • 2+1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Hazırlanması
  • Süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri bir tencereye koyup, çırpma teliyle homojen bir hal alana kadar çırpın.
  • Ocağın altını yakarak bu karışım kaynayana kadar karıştırın. (Kısık ateşte)
  • Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
  • Tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle çırpın.
  • Kabuk tutmaması için arasıra karıştırın. Soğumaya başlayınca tatlınızda kullanabilirsiniz

Yorum Gönder