Pazartesi, Temmuz 01, 2013

Tepsi Poğacası




Herkese merhaba;
Her türlü tatlı yapmaktan çok mutlu olan biri olarak aslında tuzluları yemeği daha çok seviyorum galiba. Bunların arasında ilk sırayı “poğaça” alıyor.:)
Poğaça hamurunu yapmak çok vakit almıyor ama en uzun vakti tek tek yuvarlayıp şekil vermek alıyor. Bazen vakit olmuyor…İşte böyle zamanlarda kullanabileceğiniz tepsi poğaçasının tarifini sizlerle paylaşıyorum. Hem pratik hem lezzetli olan bu tarifi eminim çok seveceksiniz.
Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
2 yumurta
½ su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu(isteğinize göre miktar değişebilir)
100 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Çörekotu

Hazırlanması:
2 yumurtayı derin bir kaba kırıp iyice çırptıktan sonra yoğurt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın.
Daha sonra un, kabartma tozu, tuz ve dereotunu ilave edin. Bu karışıma son olarak çatalla ezmiş olduğunuz beyaz peyniri ekleyin.
Kıvama getirdiğiniz hamurunuzu ortaboy hafif yağlanmış bir tepsiye yayın. Üzerine çörekotu yada arzuya göre susam serpip, daha önceden 170 decede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız tepsi poğaçasını 15 dakika soğuması için bekletip dileğiniz şekilde kesebilirsiniz.
(Ben yuvarlak tepsi kullandığım için pasta dilimi şekilde kestim.)
Yorum Gönder