Herkese
merhaba;
Her
türlü tatlı yapmaktan çok mutlu olan biri olarak aslında tuzluları yemeği daha
çok seviyorum galiba. Bunların arasında ilk sırayı “poğaça” alıyor.:)
Poğaça
hamurunu yapmak çok vakit almıyor ama en uzun vakti tek tek yuvarlayıp şekil
vermek alıyor. Bazen vakit olmuyor…İşte böyle zamanlarda
kullanabileceğiniz tepsi poğaçasının tarifini sizlerle paylaşıyorum. Hem pratik
hem lezzetli olan bu tarifi eminim çok seveceksiniz.
Şimdiden
afiyet olsun.
Malzemeler:
2
yumurta
½ su bardağı
sıvıyağ
4 su
bardağı un
1 su
bardağı yoğurt
1 çay
kaşığı tuz
Yarım
demet dereotu(isteğinize göre miktar değişebilir)
100 gr.
beyaz peynir
1 paket
kabartma tozu
Çörekotu
Hazırlanması:
2 yumurtayı derin
bir kaba kırıp iyice çırptıktan sonra yoğurt ve sıvıyağ ekleyip karıştırın.
Daha sonra un,
kabartma tozu, tuz ve dereotunu ilave edin. Bu karışıma son olarak çatalla
ezmiş olduğunuz beyaz peyniri ekleyin.
Kıvama
getirdiğiniz hamurunuzu ortaboy hafif yağlanmış bir tepsiye yayın. Üzerine
çörekotu yada arzuya göre susam serpip, daha önceden 170 decede ısıtılmış
fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız tepsi
poğaçasını 15 dakika soğuması için bekletip dileğiniz şekilde kesebilirsiniz.
(Ben yuvarlak tepsi kullandığım
için pasta dilimi şekilde kestim.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder