Merhaba;
Çikolatalı ıslak bir kek için ne dersiniz?
3 adet
yumurta
1 su bardağı
toz şeker
Yarım su
bardağı sıvıyağ
1 su bardağı
süt(ılık olursa daha iyi olur)
3 yemek
kaşığı kakao
2 su bardağı
un
1 paket
kabartma tozu
Islatmak için
2 su bardağı
süt
1 tatlı
kaşığı kakao
1 yemek
kaşığı şeker
Üzeri için
Benmari
usulü eritilmiş çikolata
Yumurta ve
şekeri rengi beyazlaşana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü de ekleyip çırpmaya
devam edin. Kakao, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice çırpın. Kek hamurunuz
hazır.
Daha önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından
çıkan kekin üzerine delikler açın.
Ayrı bir
kapta süt, kakao ve şekeri iyice karıştırın. (Sütünüz şekerin erimeme
ihtimaline karşın soğuk olmamalıdır.)
Hazırladığınız
süt karışımını sıcak kekin üzerine dökün. Dinlenmeye bırakın.
1 saat sonra
servis yapabilir ve üzerini benmari usulü eritilmiş çikolata ile
süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder