Hamuru için
2 su bardağı süt(ılık)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı instant maya(kuru maya)
Ortası için
2 adet haşlanmış patates
100 gr kaşar peyniri
Dereotu
Maydanoz
Karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağ
Süt, zeytinyağı, yumurta(birinin sarı üzeri için
kullanılacak),şeker ve tuzu karıştırın. Daha sonra bu karışıma elekten
geçirdiğiniz un ve mayayı ekleyiniz. Hamuru mayalanması için dinlendiriniz.
Mayalanan hamurunuzu merdane yardımı ile açın kullanacağınız
tepsinin tabanına kaplayacak kadar hamuru keserek tepsinin tabanına
yerleştirin.(ben 28cmlik tepsi kullandım)
Kalan diğer hamurları küçük bezeler yaparak tepsinin
etrafına dizin. İsterseniz bu küçük bezelerin içlerine de peynir, ıspanak,
patates gibi malzemeler kullanabilirsiniz.
İç malzeme için patatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
Patatesleri bu şekilde haşlayın. Haşlanan patateslerin içine kaşar peyniri,
dereotu, maydanoz, karabiber ve tereyağ ekleyip harmanlayın ve bezelerin
ortasına yerleştirin. Bezlerin üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik
soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder