MİNİK SANDAVİÇLER
Okul zamanı geldi… Çocuğunuz için beslenme çantasını
hazırlama vakti…
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
4+½ su bardağı un
Üzeri için
2 adet yumurta sarısı
Su ve sütü karıştırarak ılınacak
şekilde ısıtın. Mayayı hamur yoğrulacak kaba alıp, ısıtılan süt ve su karışımını
mayanın üzerine dökün, şeker ekleyin ve 10 dakika mayalanması bekleyin. 10
dakika sonra karışıma sıvıyağ ve tuz ekleyerek karışımı 1-2 dakika çırpın. Son
olarak un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 1 saat
dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin ve
poğaçaları fırın tepsisine aralıklı dizerek üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecelik fırında üzerleri
kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin,
ardından sandaviçleri ortadan ikiye bölerek istediğiniz malzemeleri içine
yerleştirin.
Püf noktaları
Yoğurup dinlendirdiğiniz hamuru test etmek için
parmağınızı hamura batırın. Hamur içeri batıp kalıyorsa hamur şekillenmeye
hazır demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder