HAŞHAŞLI REVANİ
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
½ su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı un
½ adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
Şerbet için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
½ adet limon
Öncelikle soğuması için tatlının
şerbetini yapın. Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alıp içine yarım limonu
koyun. Şeker eriyene kadar kaynatarak karıştırın. Koyulaşmaya başladığında
ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Daha sonra kek hazırlığına
başlayın. Yumurtaları şekerle birlikte köpürünceye kadar çırpın. Bu karışıma
yoğurt ve sıvıyağı da ekleyin. Çırpma işlemine devam edin. Un, haşhaş tohumu,
irmik, limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ilave edin. Hamuru tabanını yağlamış olduğunuz kare bir
cam tepsiye döküp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızara kadar
pişirin.
Revani piştikten sonra fırının
içinde 5 dakika dinlendirin. Bir bıçak yardımı ile revaniyi kare ya da
dikdörtgen şeklinde kesin.
Soğuk şerbeti azar azar revaninin üzerine dökün. Revani
şerbeti çektikçe tekrar şerbet dökün. Şerbet bitinceye kadar işlemi devam
ettirin.
Revani şerbeti çekince 1-2 saat dinlendirin daha sonra üzerini
kaymak, krema ya da Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Püf noktası
Şerbetli bir tatlı ikram edilmeden önce ne
kadar fazla bekletilirse tadı o kadar güzel olur. Eski bayramlarımızı
hatırlayalım, annelerimiz bayram tatlılarını en az 1-2 gün önceden yapardı.
Şerbet tatlıyla tam anlamıyla birleşsin ve tatlı dinlensin diye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder