Pazartesi, Eylül 28, 2015

Elmalı Tart


Elmalı Tart 

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

200 gr tereyağı

1 su bardağı şeker

2+1/2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç malzeme

3 adet orta boy elma

2 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı ince çekilmiş fındık

Hazırlanması

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı sıvıyağ ile karıştırın. Bu karışıma yoğurt, şeker, kabartma tozu, vanilya ekleyin. Son olarak elenmiş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika süre ile dinlendirin.

Bu esnada 1 adet elmayı rendeleyin, fındık, tarçın ve 2 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırın. Orta ateşte pişirilin, soğumaya bırakın.

Dinlenen hamuru tart kalıbına yayın. 

Üzerine pişirilen iç malzemeyi yayarak üzerine geriye kalan elmaları dilimleyin.

170 derecelik daha önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. 

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz. 

 

Yorum Gönder