Salı, Haziran 24, 2014

Çilekli Milföy Pasta







Herkese güzel bir yaz haftasından merhaba!

Bugün herkesin çok sevdiği bir pasta ile karşınızdayım.Milföy pasta! Hem de ÇİLEKLİ :)Yapması ve yemesi çok hoş bu pastanın tarifini aşağıda görebilirsiniz.
Bu pasta için pembe , çiçekli bir tabak kullanmak istedim ve Bernardo ya ait Rosenne tatlı tabağını kullandım. Sizde sofralarınızı neşelendirmek , bu yaz ayında çiçeklendirmek istiyorsanız size en yakın bir Bernardo mağazasına gidin yada online alışveriş sitesinini ziyaret edin.
http://www.bernardo.com.tr/

Milföy Pasta için Malzemeler
6 yaprak Milföy, Çilek, Pudra Şekeri

Krema için
2 su bardağı süt,1,5 yemek kaşığı un,1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı,Yarım su bardağı şeker,1,5 yemek kaşığı buğday nişastaşı,1 paket vanilya

Öncelikle Milföyleri ikiye bölerek kare şeklinde 20 dakika kadar pişirin. Pişirirken fazla kabarmalarını önlemek için milföy hamurları çatalla delin.
Milföy hamurları piştikten sonra soğumaya bırakın. İç kremasını yapmaya başlayın.Bir tencereye tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyun. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşten alın ve tereyağını, vanilyayı ekleyerek karıştırın. Krema soğuyana kadar yavaş yavaş karıştırın ki kremanız kabuk bağlamasın. Soğuyan kare milföyleri bir daha 2'ye bölerek dikdörtgen şekil elde edin. Her pasta için 3 dikdörtgen parça kullanın. Milföy parçaları arasında krema sürün. Küçük parçalar ayırdığınız çilekleri kremanın üzerine koyarak diğer parçayı üzerine kapatın. En üst milföy hamurunu yerleştirdikten sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun.
niluferscakeshop.blogspot.com.tr

Yorum Gönder