Pazartesi, Mart 10, 2014

Kolay Tahinli Çörek








Merhaba;

Pazartesi gününe acil misafirleriniz için hemen hazırlayacağınız bir kolay tahinli-pekmezli çörekle başlıyoruz.

Malzemeler
Yarım paket milföy hamuru
4 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı tahin
Fındık
Üzeri için pudra şekeri

Öncelikle yarım paket milföy hamurunu paketinden çıkarıp tüm parçaları birleştirerek bir hamur elde edelim.
Elde ettiğimiz hamuru mümkün olduğunca dikdörtgen şekilde açalım. İçine 4 yemek kaşığı pekmez ve tahin karışımını sürelim.
Rondodan geçirip ufaladığımız fındıkları üzerine serpelim sonra bu hamuru rulo şeklinde saralım. 2 parmak genişliğinde bıçak yardımıyla keselim. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökün.
(Not: isterseniz tahin pekmezin üzerine de biraz şeker serpebilirsiniz.)
Afiyet olsun.




Yorum Gönder