Salı, Aralık 17, 2013

AÇMA :)





Herkese selam;

Güzel bir açmanın tarifini okuyup denemeye ne dersiniz?

Mayalı tarifler hamurun tam anlamıyla kabarıp kabarmaması konusunda beni hep tedirgin etmiştir. Fakat bu tarif inanın sizi tekrar mayalı birşeyler yapmaya yönelticek. İşte mis gibi kokusu, yumuşacık dokusuyla açma tarifi:

Malzemeler(8 adet)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su(ılık)
1 su bardağı süt(ılık)
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un (hamurun kıvam alma durumuna göre)
1 paket instant maya(toz maya)
1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için 
Yumurta sarısı,çörekotu

Hazırlanması 
Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırın. Şekeri katarak şeker eriyinceye dek çırpın.
Mayayı ekleyin. Mayanın aktif hale geldiğini görünce(ufak kabarcıklar oluşunca) un ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Yaklaşık 1 saat hamuru üzerini kapatarak dinlendirin.
Hamur dinlenikten sonra bezelere ayırın.
Ayırdığınız her bezeyi fotoğrafta göreceğiniz gibi avucunuzun içi ile açın ve içine 2,3 küçük parça tereyağ koyun. (tereyağını fazla koymayın, bu çok yağlı olmasına sebep olur)
Rulo haline getirerek kıvırın ve açma şeklini verin.

Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu sürerek daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika pişirin. (Bu fırından fırına değişeceği için pişirme süresini mutlaka kontrol edin)
Yorum Gönder