Pazar, Eylül 01, 2013

Makendonya Tatlısı-Kaymaçina








Herkese merhaba;

Bugün sizlere evimizde sıkça yapılan bir MAKEDONYA tatlısından bahsedeceğim. Şerbetli şekilde de yapılabilen bu tatlının içinde yumurta, süt ve şeker var sadece.

Piştikten sonra çok hafif bir tatlı halini alan Kaymaçinayı soğuk olarak tüketmeniz lezzetini bir kat daha arttıracaktır.

Denemeniz ümidiyle..


Malzemeler

1 kg süt
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker


Hazırlanması

Öncelikle 1 kg sütü bir tencereye alarak ocakta kaynatın. Kaynamış sütü ılınması için bir kenara alın.

Bu arada bir başka kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.

Bu karışımı yavaş yavaş ılınan süte katıp bir yandan da karıştırın. Homojen bir kıvama gelince tepsinize alın ve daha önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık olarak 1,5 saat pişirin. Üzeri pembeleşip hafif kızarıncaya dek fırınınızda tutabilirsiniz.

Fırından çıkardığınız tatlıyı biraz ılıtıp buzdolabına koyun ve mümkünse iyice soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok: