Malzemeler
*150 gr tereyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*2,5 su bardağı un
*1 su bardağı buğday nişastası
*1 paket vanilya
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanması
Öncelikle oda ısısında yumuşamış
tereyağı yumurta ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışıma
zeytinyağı, pudra şekeri, buğday nişastası, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
İyice harmanladığınız bu karışıma son olarak elekten geçirdiğiniz unu
ekleyin.
Elde ettiğiniz hamura damla
çikolata ekleyerek hamurun hazırlık aşamasını bitirin. Metal dondurma kaşığı
ile dondurma şekli vererek daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10
dakika pişirdikten sonra fırın derecenizi 150 dereceye alarak 20 dakika daha pişirin.
Soğuduktan sonra servis
edebilirsiniz.
Püf
noktası
Unu
ekledikten sonra hamurunuz halen çok yumuşak ise biraz daha un
ekleyebilirsiniz. Hamur çok yumuşak olursa yayılabilir, kurabiyelerinizin şekli
bozulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder