İç malzeme
1 su bardağının 2/3’ü kadar toz şeker
5 yemek kaşığı su
4 damla limon
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağının 2/3’ü kadar sıvı krema
3 su bardağı hindistancevizi
Üzeri için
250 gr sütlü çikolata
Hazırlanması
Öncelikle şeker ile suyu bir
tencereye alıp kaşıkla iyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte şeker eriyene
kadar kaynamasını bekleyin. Su kaynayıp şeker eridikten sonra karışıma limon
sıkın. Ocağın altını kapatın; tereyağı ve krema ekleyin. Tereyağının erimesini
bekleyerek karıştırın. Son olarak hindistancevizini ilave edin. Daha sonra bu
harcı fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye bastırarak yayın. Bu harcı buzdolabında 1-2 saat beklettikten
sonra benmari usulü eritilmiş çikolataya batırarak donması için bir kenarda
bekletin. Çikolata donduktan sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder