Malzemeler
2 adet yumurta
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz
Yarım su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Çikolata için
250 gr bitter çikolata
1 paket sıvı krema(200 ml)
Süsleme için
Kakao
Arzuya göre meyve ya da hindistancevizi
Hazırlanması
Hamur malzemelerinin hepsini
karıştırma kabına alın. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Katı olmayacak bir
hamur elde edin. Tart kalıbınızı yağlayıp unladıktan sonra hazırladığınız
hamuru kalıba yayın. Elinizle eşit şekilde tüm kalıba yayılmasını sağlayın.
Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Oda
sıcaklığına geldikten sonra kalıptan çıkarın. Tart hamurunun üzerine gelecek
çikolata için kremayı bir tencereye alarak ısıtın ve çikolatalı kremanın içine parçalayarak
ekleyin. Çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu
çikolata sosunu tart tabanına dökün. Üzerini herhangi bir kuruyemiş,
hindistancevizi, kuru meyve ya da şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında
2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabiliriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder