Pazartesi, Mayıs 19, 2014
Frambuazlı Kek
Herkese yeni bir hafta başlangıcından merhaba…
Bahar çabuk geçti.. Yaz güneşinin bizi ısıttığı bu günlerde size nefis bir frambuaz kek tarifi vereceğim. Bu baton kekin sunumunda Bernardo’nun yaz renklerini taşıyan çok şık bir fanus kullandım.Sizde bu şık fanusa sahip olabilmek için size en yakın bir Bernardo mağazasına uğrayın yada online alışveriş için Bernardo’nun sitesini ziyaret edin.Üstelik bu ürünlere %50′ye varan fiyat avantajlarıyla sahip olun.
http://shop.bernardo.com.tr/
Frambuazlı kek için Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Öncelikle yumurtaları şekerle iyice çırpın. Karışım krema kıvamını alınca sıvıyağ ve sütü de ilave edin. Son olarak unu ekleyin. İyice çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra artık kek hamurunuz hazır. Frambuazlarınızı isterseniz hemen isterseniz kek hamrunu fırına attıktan sonra ekleyebilirsiniz. Ben daha önce ekledim ve frambuazlar kekin içine çöktü ki bu benim istediğim bir durumdu. Siz frambuazlar kekin üzerinde kalsın istiyorsanız o zaman kek 15 dakika piştikten sonra üzerine koymalısınız. Böylece meyveler kekin üzerinde kalacaktır.
Kekinizi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
Frambuazlı Kek
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder