Herkese güneşli bir Pazartesi sabahından merhaba;
Bugün size bahar renkleriyle çok güzel bir sunum yapacağım.
Lezzetini tahmin edeceğinizi
düşünüyorum ama renklere hayran kalacağınıza eminim.
Baharın kendini yavaş yavaş
hissettirdiği ve renkleriyle bizi özendirdiği bu günlerde bizde yaz meyvelerini
değerlendirmeye başladık. Bugünkü meyvemiz Böğürtlen! Evet görüntüsü ve
rengiyle kimin zaman bir tatlıya kimin zaman bir reçele renk ve lezzet veren bu
meyve bizim pastamızda bugün J
Bu güzel pastayı fotoğraflarken,
Bernardo’nun lila,mor ve beyaz renklerle süslenmiş “Lavender” serisinin pasta
tabaklarını ve yine aynı seriye ait ayaklı kek standını kullandım. Baharın
renklerini taşıyan bu güzel ürünleri Bernardo’nun tüm mağazalarında ve online
alışveriş sitesinde bulabilirsiniz.
Şimdi tarife geçmeye ne dersiniz?
Malzemeler
(Pandispanya için)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı buğday nişastası
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
(Krema ve süsleme
için)
1 paket krem şanti(hazırlanması için 1 su bardağı süt)
100 gr beyaz çikolata
1 paket krema
200 gr böğürtlen
Üzeri için 100 gr hindistan cevizi
Hazırlanması
Öncelikle pandispanyayı hazırlamak için yumurtaları 5 dakika
boyunca sürekli çırpın.
Yumurtalar iyice krema kıvamına gelince şekeri ekleyip aynı
sürede tekrar çırpmaya devam edin.
Un ve nişastayı eleyip karışıma yedirin.
Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip
ısıtılmamış, soğuk fırına sürün.
Öncelikle 200 derecede 5 dakika pişirdikten sonra, hafif kabardığını
göreceğiniz pandispanyanın fırın ısısını 150 dereceye getirin. Ort. olarak 30
dakika pişirin.
Pişen pandispanyayı üzerine bir bez örterek bekletin,
soğumaya bırakın.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Başka bir
tencereye kremayı alın, hafif ısıtıp içine beyaz çikolatayı atın ve benmarin
usulü eritin. Çikolata iyice eridikten sonra krem şanti ve krema-çikolata
karışımını birbirine yedirin.
Pandispanyanızı 2’ye bölerek ilk katını sütle ıslatın.
Hazırladığınız kremayı ilk katın üstüne yayın, üzerine böğürtlenleri
yerleştirin. 2. Katı üzerine kapatarak üzerine tekrar süt ile ıslatın.
Kalan kremayı pastanın dışını sıvamak için kullanın. Pastayı
krema ile sıvadıktan sonra hindistan cevizi ile süsleyin.
Pastanızı en az yarım gün bekletirseniz daha lezzetli
olacağını göreceksiniz.
Afiyet olsun.
Mutlu bir hafta diliyorum.
Sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder